· · Коментара: 0
ЗДРАВЕ ЖИВОТНЕ НАВИКЕ

Најновији ХИТ у свету - 8 КИЛОГРАМА мања за само 10 ДАНА! Бацимо се на БРОКОЛИ ДИЈЕТУ

Антиканцерогено поврће, који обилује А и Ц витаминима, богата фолном киселином, магнезијумом...зар треба још разлога за дијету?

1595454749_brokoli.jpg
Фото: Pixabay

Броколи садржи двоструко више витамина А и Ц од поморанџе. Ова биљка препуна је влакана, фолне киселине, магнезијума, калцијума, гвожња, цинка, калијума и селена. Такође, ово поврће има највећу концентрацију антиканцерогених матрија.

Једна кашика броколија има само 44 калорије

Једна кашика броколија има само 44 калорије. Стога не чуди да су осмислили дијету базирану управо на овом поврћу, која ће помоћи да за само десет дана скинете чак осам килограма. 

Прочитајте још: Дијета је добра ако човек не гладује и ОБАВЕЗНО уноси две ствари

Кључно је издржати првих шест дана, а уколико вас крене, максималне резултате ћете постићи ако останете на дијети још четири дана, али то је максимум.

Уз броколи су на менију риба, пилетина, немасна говедина, ражени хлеб, маслиново уље, парадајз, паприка и немасни јогурт. Со можете користити у врло ограниченим количинама, а за међуоброке изаберите воће. 

Прочитајте још: После ових биљних напитака ИЗГУБИЋЕТЕ СТОМАК и "осушиће" се масне наслаге

Фото: Pixabay

Први и други дан

Доручак: 200 грама броколија, 50 грама раженог хлеба, шољица немасног јогурта 

Ручак: 250 милилитара немасне пилеће супе, 150 грама пилетине, 150 грама куваног броколија 

Вечера: 250 грама броколија посутог са белим луком и мало маслиновог уља и две шаргарепе

Трећи и четврти дан 

Прочитајте још:Јак доручак доприноси смањењу килограма, али то нису једине благодети овог правила

Доручак: 200 грама броколија и једна паприка, сирово или обарено на маслиновом уљу са белим луком 

Ручак: 100 грама туне, 150 грама броколија, куваног на пари или динстаног на луку и маслиновом уљу, два парадајза 

Вечера: исто као и доручак 

Пети и шести дан

Доручак: 100 грама немасне шунке, 100 грама сировог или обареног броколија, 1 немасни јогурт

Ручак: 200 грама сировог или обареног броколија, 100 грама немасног крављег сира, 1 кришка раженог хлеба 

Вечера: 150 грама немасне говедине, куване или печене без масноће, 150 грама сировог или обареног броколија

У случају да се одлучите за десетодневну дијету, поновите прва четири дана. На овај ћете начин постићи одличну детоксикацију тела, што нарочито вреди за пушаче који ће прочистити тело од никотина и свих осталих токсина које садрже цигарете.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.