· · Komentara: 0
Tehnologija

Ništa nije nemoguće kad ti je Marija Šarapova brend ambasador!

"Porše" je štampanjem klipova na 3D štampaču povećao snagu svog modela na 730 KS!

1595234325_maria-sarapova-imark-veber.jpg
Foto:"Porše"

Prelepi žuti "porše 911 GT RS" je model iz 2018. godine. Za komandama su mu još lepša Marija Šarapova, proslavljena ruska teniserka i Australijanac Mark Veber, as Formule 1, koji su brend ambasadori čuvene nemačke marke.

Naravno, ni taj žuti, streloviti "Porše" mane nije imao, ali nova generacija je još brža i moćnija!

Foto:"Porše"

A jedan od razloga je i promena visoke tehnologije, tačnije rečeno, štampanje delova na 3D štampaču!
Nemački magovi inženjerstva su uspeli da štampanjem ni manje ni više nego klipova motora na 3D štampaču uštede na težini klipova za 10 odsto!

Pročitajte još:Rođen novi auto-gigant "Stelantis"!

Ono što je još značajnije samo ovim postupkom su uspeli da pojačaju snagu motora za neverovatnih 30 "konja" pa sada ovaj munjeviti model ima svih 730 KS!

Pročitajte još:Sa ovim elektromobilom moći ćete da odete iz Beograda do Niša i nazad BEZ DOPUNE baterije

Jasno je da je ovo tehnologija budućnosti i da je samo pitanje dana kada će se i na velikoserijskim automobilima primenjivati ovaj način pravljena delova, što će ne samo uticati na kvalitet već i na cenu.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.