· · Komentara: 0
Nauka

Osmislili svetleću kopču za pojas, ali i VOZILO KOJE STAJE U GEPEK

"Škoda auto" je druga po broju prijavljenih patenata u Češkoj!

1594214102_skoda-naslovna.jpg
Foto:"Škoda"

Jedna od tajnih uzleta automobilskog giganta "Škode" je i ulaganje u naučni kadar koji svojim inovacijama znatno unapređuje proizvode ove kompanije.

Da je to tako je dokaz broja patenata koje godišnje "Škoda" prijavi u Češkoj. Ona je, prema broju prijava patenata u prošloj godini druga!

Pročitajte još:"Audi" podmladio svoj popularni SUV (FOTO)

Prošle godine kompanija "Škoda auto"  prijavila je 94 patenta! Broj prijavljenih patenata raste iz godine u godinu. Tako je 2019. prijavljeno 94 nova izuma, što je dvostruko više nego godinu dana ranije.
Posle Češkog tehničkog univerziteta u Pragu (ČVUT), "Škoda auto" je na drugom mestu  po broju prijava patenata.

Foto:"Škoda"

Inovacije o kojima mašta "Škoda auto" uglavnom potiču iz sektora za tehnički razvoj i proizvodnju. Kao rezultat ovih ideja, "Škoda" kontinuirano proširuje portfolio patenata i modela, a tako učvršćuje svoju poziciju kao jednog od tehnoloških lidera u Češkoj.

Foto:"Škoda"

- Inovativna snaga naših zaposlenih deo je DNK kompanije. Sa svakom novom prijavom za patent koju podnesemo, dodajemo još jedno poglavlje u "Škoda" priču čime brend činimo modernim i inovativnim proizvođačem automobila - kaže Kristian Štrube, član borda "Škoda auto" za tehnološki razvoj. 

Pročitajte još: I "Mercedes" na listi onih koji su se obrukali!

Podnošenjem službene prijave za patent ili model, kompanija štiti svoju intelektualnu svojinu od neovlašćene upotrebe i obezbeđuje prednost u odnosu na konkurenciju. Pored tehničkih inovacija, takođe štiti i "Simply Clever" rešenja koja su karakteristična za brend. "Škoda skuter" – praktično rešenje mobilnosti za poslednje kilometre koje se može lako spakovati i odložiti u prtljažnik u samo nekoliko lakih koraka.

Lista zaštićenih inovacija takođe uključuje patosnice izrađene od šupljikavog materijala, koji se lako čisti i koji obezbeđuje da se prljavština manje vidi. "Škoda" je takođe osmislila i rešenje za osvetljenje kopče za sigurnosni pojas koje olakšava vezivanje pojasa u mraku.

Foto:"Škoda"

Pored toga, proizvođač automobila podneo je i zahtev češkim vlastima za inovativni način osiguranja prtljaga i drugih predmeta. Korišćenje fleksibilnih kargo elementa, kutija, sanduk i drugi predmeti mogu biti bezbedniji prilikom prevoza u prtljažniku. Može se postaviti bilo gde u prtljažniku i na taj način sprečava da se predmeti oštete tokom putovanja.

Ako je potrebno, element se može lako rastaviti i pričvrstiti na pod prtljažnika pomoću kuke i čička.

"Škoda" takođe podnosi i prijave za nova tehnološka rešenja za proizvodnju. Jedan od njih je sistem kamera koji se koristi za precizno poravnanje delova karoserije automobila pre zavarivanja.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.