· · Komentara: 0
Izmena

Pogledajte kako se menjao kroz istoriju i kako sada izgleda logo "Opela"! (FOTO)

Od 1963. godine "munja" ukrašava haubu ovih vozila a novi znak je prvo dobila "moka"

1594630279_opel-naslovna.jpg
Foto:"Opel"

Nemački "Opel" je pored potpuno novog pravca ka elektrifikaciji vozila krenuo i sa svim ostalim izmenama. Tako je na red došao i legendarni klogo, znak munje.

Prvi model koji ga je poneo je "opel moka". To je prvi koji ima "Opel vizor"  kao buduće lice brenda i potpuno digitalni kokpit budućnosti. Čak je i natpis "Moka"  dizajniran posebnim fontom i sada je smešten na sredini zadnjih vrata ispod "Opelove" munje. Logo legendarne marke je takođe prepravljen i krasće sve buduće modele nemačkog proizvođača automobila.

Foto:"Opel"

 - Prsten je sada tanji, elegantniji, precizniji i karakterističniji. Ovo još više naglašava munju - kaže potpredsednik Dizajna Mark Adams - Svi detalji su oštri sa vrlo malim radijusom. "Opelov" natpis je integrisan u donji deo prstena - kao fino graviranje u komadu nakita. To pokazuje čistu nemačku preciznost. Integrisana "munja" istaknuta je u "Vizoru" i smeštena na zadnjim vratima u centralnom delu.

Pročitajte još:Pre tačno 50 godina napravljen je "najpoželjniji terenac na svetu"(FOTO/VIDEO)

"Munja" u krugu ukrašava sve "Opelove" modele od 1963. U zavisnosti od modela i godine proizvodnje, amblemi se malo razlikuju. Od 1970. godine postavljene su jasne smernice za dizajn u svim oblastima kompanije.

Foto:"Opel"

Ovaj dizajn je prvi put redizajniran 1987. godine. Sledece modernizacije su usledile u novom milenijumu, u kojima je bljesak munje poprimio trodimenzionalni oblik, sa logotipom kompanije i amblemom kojem su se približavali.

Pročitajte još: Pogledajte kojih 10 automobila najviše kupuju Evropljani!

Od 2016. godine, "Opelove" modele krasi precizno isklesana hromirana munja. Zvanični logo kompanije dizajniran je u modernom ravnom obliku u leto 2017.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.