· · Komentara: 0
KOMARCI

Probali ste BOSILJAK, ali ne pomaže? Ovo je SMRT za KRVOPIJE!

Komarci znaju da nam zadaju mnogo muka tokom leta. Možemo da ih se rešimo pomoću hemijskih preparata, ali i na prirodan način. Jedna od metoda je pomoću limuna i karanfilića.

1594203604_limunnn.jpg
Foto: Piksabej

Dobro je poznato da bosiljak štiti od komaraca i da onaj ko stavi saksiju na prozor neće imati problema. Međutim, ne možete se okružiti bosiljkom na sve strane!

Pročitajte još: KAKO da se OVOG leta NAŠMINKAMO uz neizostavnu MASKU

Ne vole citruse Foto: Piksabej

Prvo rešenje

Presecite limun napola, u svaku polovinu zabodite karanfilić, a zatim ih poređajte po  spavaćoj sobi i prostorijama u kojima boravite. Pored komaraca, oteraćete i muve.

Komarci i muve ne podnose miris citrusa, ali ni belog luka!
Mrze miris nevena Foto: Piksabej

Drugo rešenje

Poznato vam je da bube ne podnose miris luka. Prema tome uzmite glavicu belog luka, presecite je na pola i ubacite u posudu sa vodom.

Posudu postavite u blizini mesta na kom ste primetili da se insekti skupljaju. Ubrzo ćete videti željeni efekat i bube vam više neće predstavljati problem.

Pročitajte još: PROZOR, mikrotalasnu ili TUŠ kabinu EFIKASNO ČISTI sitnica koju imate u KUHINJI

Treće rešenje

U kući upalite sveće sa mirisom nevena, kada ste na otvorenom okružite se cvetom nevena, a kada ste vam kuće namažite se uljem ili losionom koji ima ovaj miris. Komarci ne podnose miris nevena!

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.