· · Komentara: 0
VEŠTAČKA INTELIGENCIJA

Izgovorite svoje ime i - ROBOT DOKTOR će reći da li ste zaraženi KORONA VIRUSOM

Detaljna dijagnostika zdravstvenih problema ubuduće neće biti neophodna ukoliko vaš doktor bude imao veštačku inteligenciju

1595536299_robot.jpg
Foto: Pixabay

Veštačka inteligencija otišla je korak dalje! Roboti će razlikovati 6.300 parametara ljudskog glasa, pa će tako prema glasu moći da procene da li osoba boluje od Parkinsonove bolesti, ili kancera ili je zaražena - korona virusom.

Pročitajte još: Tehnološka POBEDA: Evropol razbio mrežu za komunikaciju koju su koristile HILJADE KRIMINALACA

Kako tvrde stručnjaci, obzirom da je svaki naš unutrašnji organ svojevrsni rezonator pa se odražava i na naš glas, roboti sa visokorazvijenom veštačkom inteligencijom moći će da detektuju bolesti na osnovu boje glasa.

Obzirom da novi korona virus napada pluća i disajne puteve, on utiče i na glas, što znači da bi se i Covid-19 mogao detektovati istom metodom.

Pročitajte još:  NAJBOGATIJI! Da je mario za novac, Tesla bi kada je umro imao TAČNO OVOLIKO NOVCA NA RAČUNU! (VIDEO)

Naučnici sa univerziteta u Vašingtonu objavili su studiju u časopisu NAture o tome kako pojedini pametni uređaji mogu uspešno prepoznati ukoliko smo zadihani, stanje kakvo često prethodi srčanom udaru.

Pročitajte još: NE NASEDAJTE! Napravite sami NEOPHODAN deo za MOBILNI (VIDEO)

Đovni Sagio, profesor elektotehničkog inženjerstva na univerzitetu u Rimu, kaže da je u svetu dosad objavljeno više od 150 naučnih radova o povezanosti promene glasa i raznih patologija.

Koristeći se tehnologijom koju je sam osmislio i patentirao, Đovni Sagio je u Mumbaiju ispitao 284 osobe sa Parkinsonovom bolesti. Svaka je osoba snimila istu kratku rečenicu. Kada je analizirao glasove, odnosno razlike u akustičnim parametrima, uspeo je tačno identifikovati 95 odsto pacijenata sa Parkinsonovom bolesti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.