· · Komentara: 0
Otkrivamo

Najpoznatiji TARZAN je rođen u SRBIJI? Misteriozan život Džonija Vajsmilera! (VIDEO)

Po svemu sudeći Džoni Vajsmiler je rođen u selu Međa, nekadašnjem Pardanju, u Banatu

Bili su i ostali jedan od najčuvenijih filmskih parova. Morin O Saliven i Džoni Vajsmiler, filmski "Ja Tarzan -  ti Džejn" su bili junaci filmova o Kralju džungle uz koje su odrastale brojne generacije širom sveta.

I dok se sa pouzdanošću zna da je O Salivenova rođena u Irskoj, oko Vajsmilera se godinama, za mesto njegovog rođenja bore dva mesta.

Oba su doduše bila u Austro-Ugarskoj monarhiji ( Vajslimer je rođen 2. juna 1904.) i Frajdorf u blizini današnjeg temišvara u Rumuniji i Pardanj, današnje selo Međa u opštini Žitište.
I oba su na Begeju.

Rumuni čak tvrde da je Vajsmiler, koji je bio olimpijski šampion u plivanju, svetski rekorder, čak naučio i da pliva na Begeju. To svakako nije tačno jer su roditelji Tarzana, nemački jevreji Petrus vajsmiler i Elizabet Kerš, preko Roterdama otišli u Ameriku kada je Peter Johan Vajsmiler imao samo sedam meseci.

I dok u opštinskim knjigama u Frajdorfu nema nikakvog traga o rođenju deteta sa tim imenom na datum 2. juna 1904. u Pardanju (Međi) ima. Doduše upisano je ime Janoš Vajsmiler što se lako objašnjava. Naime, tada je u jeku bila najstrašnija mađariyacija stanovništva tog dela Banata.

Pročitajte još: Najmisteriozniji zamak napravljen je istim alatom kao i PIRAMIDE, a čuveni ROKER je napisao pesmu devojci zbog koje je SAGRAĐEN (VIDEO)

Reporteri "Novosti" su pre više godina pronašli i druge dokaze o poreklu Vajsmilera iz Međe. Ne samo što na lokalnom groblju ima spomenika sa ovim prezimenom, već su našli i bliske rođake Vajsmilerovih...

Postojala je i ideja da se Tarzanu opodigne spomenik u Međi, ali se od toga odustalo, kažu najverovatnije što su u susednoj oopštini podigli spomenik Rokiju...

Pročitajte još:"Ni po koju cenu ga ne otkopavati! Čekati dalja uputstva!" - Misterija ZAVETNOG KOVČEGA (VIDEO)

Zanimljivo je da je Džoni Vajsmiler, da bi mogao da se takmiči za reprezentaciju SAD u plivanju, dao lažne podatke, svog mlađeg brata koji je rođen u SAD. Verovatno iz tog razloga, nikada do smrti, nije otkrio gde je zapravo rođen.

Preminuo je u Akapulku u Meksiki 10. januara 1984.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.