· · Komentara: 0
SVETSKI

Ko je Darko Perić, SRPSKI GLUMAC u najgledanijoj stranoj seriji “La casa de papel"?

"La casa de papel",važi za najgledaniju seriju u svetu iako je na španskom jeziku, a jednu od glavnih uloga u ovom planetarnom hitu tumači i naš glumac, Darko Perić.

Darko-Peric.jpg
Foto: YouTube printscreen /TVE

Iako je od malena maštao da postane javna ličnost i već sa šest godina imao svoj prvi nastup na maloj pozornici u Kladovu, gde je rođen, kada ga je kubanska pevačica pozvala da otpeva pesmu "Gvantanameru", Darkov put postaje potpuno drugačiji 90-ih godina, kada nije mogao da upiše školu animacije u Zagrebu. 

Pročitajte još: UBITI IV finale serije: Ko je zapravo Vilanel? (FOTO)

NJegovi roditelji su mislili da je za njega najbolje da postane doktor. Poslali su ga u veterinarsku školu u Bukureštu, gde je kasnije završio i medicinski fakultet. Ipak, to ga nije omelo da nastavi da teži ka svom snu i ponovo otkriva svoju strast za bioskop i pozorište. 

Nakon završenog medicinskog fakulteta, uključio se u lokalnu hardkor i pank scenu, pevajući u grupama i organizujući događaje u lokalnom kulturnom centru gde je upoznao mnoge međunarodne umetnike.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Protege y cuida a los que amas !!! Protect and take care of those you love !!! #lcdp #laresistencia

A post shared by Darko Peric Official (@darkoperich) on

Godine 2004. preselio se u Barselonu, grad koji mu je dao priliku da nastavi svoj filmski rad. Zahvaljujući som trudu i želji da postane glumac, Darko je brzo dobijao uloge na lokalnoj španskoj televiziji, gde je bačen u svoj prvi veliki posao u španskoj seriji "Krematorio" za Kanal plus 2010. godine. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Being ready for everyday battle... Nobody said it'll be easy? #pma #ready #hereandnow ? @lorenaalvarezdiez

A post shared by Darko Peric Official (@darkoperich) on

Nastavlja da radi u Madridu u različitim serijama i filmovima. U 2015. godini nastupio je u “Savršenom danu” u režiji Fernanda Leona de Aranoa sa Benisio del Toro, Tim Robinsom i Olgom Kurilenko.

Pročitajte još:  POTVRĐENO: Serija "Money Heist" dobija petu i šestu sezonu! (VIDEO)

Glumio je u španskoj seriji “Mar de plastiko” gde je igrao ulogu “Oso”, ukrajinskog gangstera i glavnog zlikovca u seriji. Ova uloga, potpuno menja tok njegove karijere i 2017. godine dobija jednu od glavnih uloga u planetarno popularnoj seriji "La casa de papel", u kojoj tumači lik Helsinkija.

Serija koju je stvorio Alek Pina, postala je najuspešnija Netfliksova produkcija, i osvaja nagradu "Emi" za u kategoriji "najbolja drama". Darko smo gledali i u nedavno završenoj četvrtoj sezoni popularne serije, a kako je Alek Pina najavio, uskoro ćemo imati prilike da ovog momka vidimo i u nastavku.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.