· · Komentara: 1
GRČKA

MAGAZIN SAZNAJE - VELEOBRT! Grčka će puštati Srbe u zemlju ako ispoštuju JEDAN USLOV!

Kako nezvanično saznajemo Grčka će do 14. jula ponovo izdati saopštenje u kojem će dozvoliti ulazak srpskih turista u njihovu zemlju, ali pod jednim uslovom.

1594396597_Depositphotos_6177429_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Srpski turisti će, po svemu sudeći, ovog leta jesti sladoled pored Egejskog mora, ali samo oni koji ispune uslov koji su postavili Grci.

Pročitajte još: KATANAC! Srpske agencije se "zamrzavaju"! Evo šta čeka turiste koji su UPLATILI PUTOVANJE

Grčka je i za ovaj vikend pripremila "medijsku bombu"! Naime, svi stranci koji planiraju da uđu u ovu zemlju preko prelaza Promahonas moći da uđu isključivo sa negativnim Kovid-19 testom! Ovo važi za sve građane EU, pa tako ni bugarski, rumunski, nemački i ostali turisti neće moći da ulaze u ovu zemlju kao do sada.

Skuplji odmor
Ova odluka grčkih vlasti znači da će putovanje u ovu zemlju biti 50 evra skuplje, jer toliko košta test koji traže.
Svi moraju da imaju test i građani EU.

Kako piše u saopštenju "Grčka je danas preduzela nove drastične mere za suzbijanje širenja korona virusa, posebno nakon porasta infekcije kod turista sa graničnog prelaza Promahonas sa Bugarskom."

Ove mere, dakle, zahtevaju da turisti moraju da pokažu "negativan" test na Kovid-19 pre nego što uđu u Grčku preko Promahonasa.

Test ne sme da bude stariji od 72 sata.

- Svi putnici koji u Grčku ulaze iz "nevažnih razloga" (turisti) moraće da pokažu "negativan" molekularni test KOVID-19 na graničnom prelazu Promahonas - rekao je Stelios Petsas, portparol grčke vlade.

Svakog vikenda grčki tuš Foto: Piksabej

Test mora da se uradi 72 sata pre ulaska u Grčku. Ova mera stupa na snagu od 18:00 u utorak, 14. jula 2020. godine.

Naredne nedelje novo saopštenje za srpske turiste kojima se dozvoljava ulazak.

Novom merom neće prestati stara, pa će turisti i dalje morati 24 sata pre dolaska u Grčku da popune "obrazac za lokaciju putnika" (PLF).

Pročitajte još: OVO MOGU SAMO SRBI! Uplatili jeftin APARTMAN, završili u HOTELU sa bazenom i punim pansionom, a za sve je zaslužna KORONA

Narednih dana treba da se izda novo saopštenje da o tome da se građanima Srbije ponovo dozvoljava ulazak u Grčku.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.