· · Komentara: 0
SAVETI ZA MRŠAVLJENJE

BIZARNO, ali radi! Evo koliko dugo morate prati ZUBE da biste SMRŠALI

Bušna kašika nije jedino što je dovoljno za mršavljenje. Kako bi proces gubitka kilograma bio uspešan, potrebne su i fizičke aktivnosti

1594921376_Depositphotos_50921129_s-2019.jpg
Foto: Pixabay

Vežbanje, redovni treninzi ili užurbane dnevne aktivnosti. Sve su ovo načini kako možemo sagoreti višak kalorija u našem organizmu.

Ipak, redovne sportske aktivnosti i boravak u teretani nisu omiljene aktvnosti mnogima. Ali to nije kraj, uveravaju stručnjaci. Umesto odlaska u teretanu, pojačajte svakodnevne aktivnosti u vašoj kući, budite malo užurbaniji i - smršaćete!

Pročitajte još: Razmislite, kakvu kafu i čaj pijete? To može doneti TRAJNE POSLEDICE po vaše telo

Na uzorku prosečnog muškarca od 30 godina, visine 180 centimetara i težine od oko 80 kilograma i njegove vršnjakinje, visoke oko 165 centimetara i 65 kilograma, stručnjaci su izračunali alternativne mogućnosti kretanja kojima se mogu sagoreti velike količine kalorija.


Foto: Depositphotos

- Svaki pokret tokom dana utiču na vitkost tela. Ako želite da vaše telo izgleda kao izvajano, ne morate nužno posećivati teretanu. Dovoljno je da iskoristite svakodnevne pokrete, poput onih za vreme obavljanja kućanskih poslova i sagorećete kalorije bez trošenja novca i slobodnog vremena - uverava nemački lekar i nutricionista Dejvid Miler. 

Foto: Pixabay

Pročitajte još: Otkriveno je pre više od 10.000 godina, svi imamo u KUHINJI, a nismo znali koliko može da nam POMOGNE

Sagorevanje uz kućne poslove

Pica srednje veličine ima do 1000 kalorija i predstavlja ozbiljnu pretnju za liniju svakoga ko o njoj brine. Kako bi sagoreli prikupljene kalorije, muškarcima se preporučuje da trče u trajanju od 96 minuta, dok je za isti rezultat ženama potrebno 144 minuta. Ipak, alternativa postoji. 

Za sagorevanje 1000 kalorija možete raditi sledeće aktivnosti:

Vežbe za grudi pročitaje ovde: Predstavljamo vam TRI VEŽBE koje su idealne za grudi, ali u JEDNOM SLUČAJU ih ne smete raditi (FOTO/VIDEO)

  • pranje prozora - oko 300 minuta
  • usisavanje - oko 250 minuta
  • kuvanje - oko 450 minuta
  • zalivanje cveća - oko 600 minuta
  • šoping - oko 395 minuta
  • pranje automobila - oko 303 minuta
  • pranje zuba - oko 358 minuta
  • seks - samo 12 minuta sagoreće jednu četvrtinu pice! 
Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.