· · Komentara: 0
GRČKA

Kako se vraćaju kući SRPSKI TURISTI koji su otišli na odmor u Grčku, a POZITIVNI su na koronu? Evo ODGOVORA

Srpski turisti će od 1. jula morati da popune onlajn formular i odu na skrining, šta se dešava sa onima koji su pozitivni i propuste prevoz za povratak kući?

1593361297_kofer.jpg
Foto: Piksabej

Pre nego što krenu na put, tačnije 48 sati pre polaska, srpski turisti će morati da popune detaljan onlajn formular na engleskom.

Formular možete preuzeti OVDE!

Pročitajte još: EKSKLUZIVNO: Srpski turisti masovno kupuju ŠOKANTAN SUVENIR, košta 8 DINARA, a u vezi je sa KORONOM (FOTO)

Dug je put do Egeja

Formular je na engleskom i prilično je obiman. U njemu se daju detaljni podaci gde turista putuje, sa kim, čime, gde će odsesti i slično. Postavljaju se i pitanja gde je poslednje putovao, sa kim je bio u kontaktu i ostale stvari koje su često postavljali carinici ili su turisti popunjavali  u formularu na samoj granici. Svi podaci iz Protokola se upisuju u sistem EODI koji je povezan sa registrom, a sa cilje da ih vlasti lakše pronađu.

Prvo na skrining, pa u sobu dok ne stignu rezultati, tek onda na plažu!

Još jedno pravilo koje je uznemirilo naše turiste je test, odnosno skrining na samoj granici- Istina, neće svi turisti biti testirani, ali oni koji budu morali da urade test treba direktno da se upute ka hotelu i čekaju jedan dan da stignu rezultati.

Ko plaća testiranje?
Troškove testiranja turista pokriva grčka država.

Šta se dešava sa turisitma koji su pozitivni?

Turista u "kovid sobi", a avion odleteo! Šta sad?

Turisti koji su pozitivni na Kovid 19 biće prebačeni u "korona sobe" koje su izdvojene od ostalih turista i koje mora da obezbedi svaki grčki hotel. Oni će u toj sobi čekati novi, negativan rezultat. Međutim, šta se dešava sa turistima čiji je avion odleteo, a sledeći stiže za desetak dana?

- Turisti koji imaju osiguranje vraćaju se redovnom linijom ili čarterom druge agencije, jer polisa sada pokriva repatrijaciju - ističe Aleksandar Seničić, direktor JUTA.

Pročitajte još: Grčki konobari dobili NAREĐENJE: Čim dođe SRPSKI TURISTA odmah mu donesi OVO i ČASTI GA (VIDEO)

Oni koji nemaju osiguranje moraće da se snalaze, plate prevoz u slobodnom avionu ili autobusu. Recimo, prevoz autobusom do Beograda košta oko 50 evra. Osiguranje koje pokriva koronu za četvoročlanu porodicu u trajanju od 10 dana košta 40 evra, koliko je iznosila i prošlogodišnje putno zdravstveno osiguranje.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.