· · Komentara: 0
ŠMINKA

Istaknete OBRVE, smanjite USNE: Koje greške pravite prilikom ŠMINKANJA? (VIDEO)

Ne treba kupujete novu šminku, dovoljno je da je upotrebljavate na pravi način i "skinućete" godine, istaći prednosti, izgledati svežije.

1595241237_AliAndrea.PNG
Foto: Youtube/ screenshot Ali Andreea

Isti proizvod različita upotreba! Saveti za šminkanje koje ste pročitali pre nekoliko godina u modnim časopisima više - ne važe!

Pročitajte još: Budite sama svoj frizer i OFARBAJTE se kod KUĆE: Poštujte pravila i grešaka neće biti

Ali Andrea, stručnjak za šminku, prvo savetuje da prenesete ogledalo iz kupatila bliže prozoru, jer ćete tako videti sve greške koje pravite.

 Nikako Foto: Youtube/ screenshot Ali Andreea

1. Ne koristite prajmer?

Prajmer pokriva sve greške na licu, a korektor za podočnjake uklanja umor i skida godine. Žene koje koriste prajmer stavljaju ga suvim sunđerom. Na taj način sunđer potroši dobar deo prajmera.

Pokvasite sunđer pre nanošenja prajmera.

Druga greška je nanošenje mazanjem, a treba to raditi utapkavanjem u kožu. Treća i najgorea greška je kada se prajmer nanosi do brade. Na taj način se dobija oštra linija između  lica i brade.

2. Bronzer ili rumenilo

Većina žena posluša savet modnih magazin i sakupe usne i obraze pa rumenilo nanesu na jagodice koje nisu uvučene u usta. Velika greška! Obrazi na taj način "padaju". Rumenilo se nanosi od linije kose iznad ušiju i zaustavlja se do linije obrva.

Usne iznad linije, obrve ispod Foto: Youtube/ screenshot Ali Andreea

3. Obrve kao kvadrat

Mnoge žene poslednjih godina crtaju obrve. Tačnije, crtaju ih strogih linija, a obično ih oblikuju poput pravougaonika. Obrve se blago oblikuju, da prate prirodnu liniju.

Senka se nikada ne nanosi na ceo kapak, jer smanjuje oči.

4. Senka i ajlajner preko kapka

Najčešća greška koju čine žene je upotreba iste četkice za različite boje, a počnu sa svetlijom. Andrea smatra da i na oči treba naneti prajmer, jer izjednači boju kože. Senka se nikada ne nanosi na kompletni kapak pošto će oči učiniti manjim, već se izvlači linija na ivici koja će ih učiniti malo kosim u obliku badema.

Ajlajner, takođe, mora da bude deblji pri krajevima, a što tanji na sredini kapka. Maskara se nanosi cik-cak pokretima preko trepavica, ane ravno.

Pročitajte još: KUDA IDE OVAJ SVET?! U beogradskim salonima sve veća potražnja za FARBANJEM TREPAVICA, ali TO NIJE SVE

5. Tanke usne

Karmin se danas manje nosi zbog maski na licu, ali kada ga nanosite nemojte pratiti donju liniju usne. Dakle, linija karminom ili sjajem za usne se uvek izvlači blago iznad prave.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.