· · Komentara: 0
NEGA

Negujete LICE, a zaboravljate OVAJ DEO? Posle 40. godine ćete se kajati!

Spadaju u najosetljivije delove kože, a uz to, posle lica, vrat i dekolte su najizloženiji pogledima.

1595059624_Depositphotos_6522826_xl-2015.jpg
Foto: Depozitfoto

Često nedovoljno vodimo računa o njima i setimo se da bi trebalo da ih negujemo tek kad se pojave prve bore.

Pročitajte još: Zaboravite na maskaru! PRIRODNIM putem do DUGIH i GUSTIH trepavica

Koža na ovoj, takozvanoj "V" zoni, veoma je tanka, sa vrlo malo lojnih žlezda, pa samim tim ne dobija dovoljno prirodne masnoće koja bi je branila od štetnih spoljnih uticaja i preranog starenja. Takođe, tu se nalaze slabiji mišići od onih na licu. Zato vrat i dekolte treba svakodnevno pravilno negovati.

Vrat negujte kremom za lice Foto: Depozit
Svakodnevno negujte vrat i dekolte kremom koji koristite za lice.

Što je najvažnije, to vam neće oduzeti mnogo vremena, niti će uzrokovati kupovinu novih kozmetičkih preparata, a rezultati će biti i te kako vidljivi.

Umesto tuša koristite kockice leda.

Iste proizvode koje koristite za negu lica, svakodnevno, ali u debljem sloju, umasirajte i na "V zonu", laganim pokretima prema gore, od početka vrata, u predelu ključne kosti, ka bradi (suprotno gravitaciji). Potom namažite dekolte, pokretima koji, na poprsju, idu od sredine grudnog koša ka spolja. Blago masirajte desnom rukom levu stranu, i obrnuto, ne zaboravite područje ispod pazuha.

Vrat je važan kao i lice Foto: Depozitfoto

Na ovaj način poboljšaćete cirkulaciju i prokrvljenost tkiva željenog dela tela. Bilo bi poželjno i da, jednom nedeljno, očistite kožu pilingom i blago je izmasirate. Dobar efekat postiže se i svakodnevnim tuširanjem tog područja hladnom vodom, u smeru kazaljke na satu. Umesto tuša možete upotrebiti i kocke leda (po dve u svakom "kruženju", tokom tri minuta), što će vam naročito prijati u ovim toplim mesecima.

Napravite jednostavnu masku  od jogurta.

Maska veoma godi koži vašeg dekoltea i vrata, a bilo bi dobro da je nanosite jednom nedeljno. Odličan efekat se postiže "domaćim" koje možete napraviti za tren oka.

Pročitajte još: Ispoštujte 7 KORAKA do savršenog lica kao MODNE IKONE

Poput maske od 2 dl jogurta, 2 jajeta i nekoliko kapi vitamina E, koja će doprineti tome da vam koža dugo bude baršunasta i sjajna. Bore će "obrisati" maska sa algom spirulinom.

Pomešajte po kašiku ove alge u prahu, pavlake, oljuštene i izblendirane tikvice i kineskog kupusa. Dobro promešajte, da biste dobili homogenu smesu, nanesite na čisu "V zonu", ostavite da deluje 20 minuta, pa isperite mlakom vodom. Maslinovo i esencijalna ulja takođe su dobar izbor, jer kožu čine elastičnijom.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.