· · Komentara: 0
ZANIMLJIVOSTI

Ovo jezero je SVETO, a legenda kaže da se NE OGLEDATE U NJEMU, inače neće biti dobro

Misli se i da u njemu živi ženski duh

1592566158_Depositphotos_354922224_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Jezero Mašu se nalazi u Nacionalnom parku Akan-Mašu u severnom delu Japana, a narod Ainu ga smatra svetim. Ali, legenda kaže da svakoga ko ugleda odraz u vodi, što je jako teško, zbog stalne i guste magle, pratiće nesreća. Takođe, Japanci veruju da na njegovom dnu živi ženski duh. Jezero je nastalo zbog vulkanske erupcije i postoji već 2.000 godina.

Pročitajte još: Ovo su NAJLEPŠI bazeni na svetu: Jedan se nalazi na 57. spratu, a pogled F-A-N-T-A-Z-I-J-A (FOTO)

Dubina mu je 212 metara, što ga čini jednim od najdubljih u Japanu, a smatra se i jednim od najčistijih na svetu. Vidljivost je oko 30 metara u dubinu. Jezero je ostalo netaknuto zbog toga što nema ni pritoke, ni izvore, već samo “stoji u mestu“ i privlači turiste svojom tajanstvenošću i lepotom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ?‍♀️ (@gwenpinto) on

Pročitajte još: Ovaj grad se nalazi 258 metara ISPOD NIVOA MORA, ali u njemu neprestano ŽIVE LJUDI! (VIDEO)

Ipak, prilazak obali jezera nije dozvoljen za turiste iz sigurnosnih razloga. Gusta magla koja ga okružuje i strme litice veoma ugrožavaju bezbednost posetilaca.

Pročitajte još: Znate li kako se pravi ohridski biser? Školjka nema veze sa tim, a tajnu znaju samo DVE PORODICE

Posetioci ne smeju da plove, pecaju ili da se kupaju u jezeru, ali postoji nekoliko vidikovaca sa kojih je moguće posmatrati jezero sa sigurne udaljenosti.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.