· · Komentara: 0
IZUMI

LAP TOP kao prevozno sredstvo: Pogledajte kako izgleda najnovije električno vozilo (VIDEO)

Vožnja jednostavna, nije potrebna posebna obuka

laptop1.png
Foto: Printskrint/jutjub/COCOA MOTORS.

Čovek ulicom nosi laptop, spušta ga na zemlju, staje na njega i sprava ga brzo odvozi u nepoznatom pravcu. U pitanju je novo prevozno sredstvo koje je nazvano VokKar, a ovaj izum dolazi iz Japana.

Pročitajte još: EVO I KAKO: Uskoro ćete moći preko Gugla da proverite kolika je GUŽVA U AUTOBUSIMA i treba li vam MASKA

Među električnim trotinetima, skuterima, rolerima i ostalim napravama koje služe da se u urbanim sredinama brzo i bez napora prevezemo iz tačke A u tačku B, VokKar je nešto najpribližnije popularnom Segveju, ili hoverbordu, samo što je znatno manji i praktičniji. Ima četiri točka i znatno je stabilniji od većih prethodnika.

Pročitajte još: Napravite SAMI masku za lice sa SVETLEĆIM emocijama (VIDEO)

Vozač ubrzava, koči i skreće samo raspoređivanjem sopstvenog težišta, a sve to prepoznaju senzori, tako da je vožnja vrlo intuitivna i jednostavna. Nije potrebna nikakva posebna obuka. VokKar ima svega 2.9 kilograma, ide brzinom od 10 km/čas u normalnom modu, a ako vam se žuri možete ga poterati i do 16 km na čas što mu smanjuje domet sa jednim punjenjem. Maksimalna uzbrdica koju može da savlada je nagib od 10 stepeni.

A domet je, s obzirom na veličinu uređaja, zaista veoma impresivan. Normalni mod vas vozi do sedam kilometara, a sportski do pet. Naravno, pod pretpostavkom da niste mnogo gojazni... Testirali su ga vozači koji su imali 70-ak kilograma, ali nosivost mu je svakako veća.

Puni se brzo - od prazne od potpuno pune litijum-jonske baterije potrebno je da prođe samo sat vremena. Ova idealna sprava za vožnju gradom košta oko 1.800 dolara i ovih dana je pušten u prodaju.

Pročitajte još: Zaboravite na SELFI! Niste u trendu ako ne radite OVO

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.