· · Komentara: 0
ŽENSKA POSLA

Zašto žene prave SEKSI SELFI FOTOGRAFIJE? Naučnici su utvrdili razlog!

Ova svakodnevna praksa svake žene nije zbog toga da bi se svidele muškarcima, naprotiv!

1594768303_selfi.jpg
Foto: Pixabay

Žene ne prave seksi selfije kako bi se svidele muškarcima, već na taj način sebi podižu vrednost u zemljama i društvima u kojima je izražena ekonomska nejednakost, pokazalo je poslednje istraživanje naučnika sa Univerziteta u Novom Južnom Velsu.

Seksi izgled i dalje je na ceni!

Istraživanje je obuhvatalo analizu na desetine hiljada selfi fotografija žena iz 113 zemalja širom sveta i tagove, koji su pratili ove fotografije na društvenim mrežama poput tagova "seksi" i "vruće". 

Pročitajte još: Jednom se ZALJUBIMO, osam puta dobijemo POVIŠICU, a šta mislite koliko puta MUŠKARCI SLAŽU dnevno?

- Prva stvar koju smo primetili je činjenica da su žene toliko opsednute svojim izgledom zbog patrijarharnih pritisaka, odnosno da ženu i danas gledamo kroz to kako izgleda, a ne kroz njezine druge kvalitete", kaže voditeljica studije - objašnjava jedan od rukovodilaca ovog istraživanja.

Pročitajte još: Imate loše slike i malo PRATILACA? Nije ni čudo, sigurno pravite ove GREŠKE

Kako su objasnili ovi istraživači, veća je verovatnoća da će žena uložiti vreme i trud da na društvenim mrežama objavi seksi selfi, ako živi u društvu u kojem ekonomska nejednakost raste. Ipak, ovo nije slučaj u društvima u kojima muškarci imaju veću moć i u kojima je polna nejednakost raširenija. 

- Neravnopravnost u prihodima u jednom društvu je dobar način da se predvidi ekspanzija seksi selfija, što ukazuje na to da je ova pojava marker potencijalnog socijalnog uspona među ženama. Koliko god to bilo pogrešno, u modernom društvu seksi izgled je na ceni. Može doneti mnogo toga zauzvrat na ekonomskom, društvenom i privatnom planu- navodi seu studiji.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.