Ovo smo ČEKALI! Znamo TAJNU kako da operete ZAGORELU VATROSTALNU posudu
Vatrostalnu posudu je gotovo nemoguće oprati da se cakli. Probajte sa sodom bikarbonom.
Održavanje posuđa u savršenom redu imperativ je svake domaćice. Međutim, ponekad klasično pranje vatrostalnih staklenih sudova nije dovoljno da bi se postigao besprekoran sjaj, naročito ako je hrana zagorela.
Pročitajte još: Pogledajte TRIK kako da vam INSEKTI ne upadaju u piće dok se odmarate u bašti
Tada u posudu sipajte sodu bikarbonu i tečnost za pranje sudova, a potom toplu vodu. Ostavite da odstoji 15 minuta, pa prospite vodu i ponovo stavite sodu bikarbonu. Trljajte uporne fleke sunđerom, sve dok ne nestane i najmanja zagorela mrlja, a potom isperite vodom.
Trik sa zelenom salatom
Kupili ste više zelene salate, pa se pitate kako da što duže ostane sveža? Evo šta treba da uradite.
Zelena salata se prvo opere list po list.
Najpre operite list po list, pa salatu delimično osušite, jer je malo vlage neophodno da bi ostala sveža. Listove ređajte na papirni ubrus, a potom pažljivo ubrus sa salatom rolajte i stavite u plastičnu kesu. Pre nego što kesu zatvorite i stavite u frižider, izbacite iz nje što više vazduha.
Pročitajte još: VEROVALI ILI NE: Da biste očistili fleke na pegli potrebni su vam PINCETA I PARACETAMOL
Kada poželite svežu salatu, izvadite iz urolanog ubrusa onoliko koliko vam je potrebno, a preostali deo vratite u frižider.