· · Komentara: 2
Preživljavanje

Raste popularnost VREĆE ZA BIVAK

Minijaturni, sklopivi zaklon vojnih izviđača, prihvaćen među lovcima, planinarima i izletnicima

1594286951_bivi-bag.jpg
bivi-bag - foto: Outdoordesigns

Boravak u prirodi, ukoliko se neplanirano produži zahteva i neku vrstu laganog ali pouzdanog skloništa. Lovci i vojni izviđači kojima je šator suvišan teret, koncipirali su deo opreme koji se naziva bivi bag (vreća za bivak) i u suštini predstavlja minijaturni zaklon za jednu osobu, u kome možete prespavati sa zaštićenim prtljagom. 

Lagani zaklon se lako postavlja i transportuje, foto: Outdoordesigns

Pročitajte još:  Kako da PRIKUPLJENU VODU pretvorite u PIJAĆU?

Generalno, koristi se sa vrećom za spavanje, a dobar bivi primiće pored vas i ranac, oružje (ako ste lovac) i obuću, štiteći ih od padavina i spoljašnjih uticaja. Jedan od mnogih su i Solo Raider Bivi,  Catoma Bivi ili Blek Dajmond Bivi.

U “predvorju” možete da odložite obuću, mokru odeću, ranac, foto: Catoma 

Uglavnom se sastoje od rama od dve fiberglas savitljive šipke, nepromočivog prekrivača sa goreteks membranom, mrežicom protiv insekata, izolacionog poda i patent zatvaračem. 

Bivi bag sa podmetačem za vreću, foto: Outdoordesigns

Pročitajte još: Snabdeti se pitkom vodom na terenu znači liniju između života i smrti: Mi vam predstavljamo nekoliko načina da preživite

foto: Black Diamond

Osim mesta za vreću za spavanje sa podlogom, u malom predvorju može da se odloži na suvom, skinuta odeća i druga oprema. Masa je ispod dva kilograma, postavljanje je jednostavno i traje oko jedan minut, a pakovanje u transportnom položaju je vrlo kompaktno. U ponudi je više verzija pa od izbora zavisi i cena. 

Dragan Šaponjić

 

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.