· · Komentara: 0
LJUBAVNI PROBLEMI

Kada ću konačno PREBOLETI BIVŠEG? Evo odgovora na NAJTEŽE pitanje!

Nije samo reč o odnosu mozga i srca, hormonalna aktivnost svake osobe ključna je da zalečimo rane nakon raskida

1594248021_raskid-veze.jpg
Foto: Pixabay

Raskid ljubavne veze, posebno ukoliko smo neočekivano ostavljeni, prevareni ili izdani od strane dugogodišnjeg partnera, izuzetno je traumatičan je događaj u životu kod oba partnera.

Naučno je dokazano da su žene te koje duže pate, iako su razna istraživanja pokazala da pate i muškarci, svi moramo znati koliko se leči slomljeno srce.

Pročitajte još: Želite da izgledate MLAĐE? Nikakav problem, ali evo koliko puta morate imati SEKS

Udahnite duboko i sačekajte 90 dana kako biste počeli racionalno da donosite dalje odluke

Prema uglednom porodičnom psihoterapeutu Paulu Hokemejeru izlečenje slomljenog srca traje - 90 dana. 

Pročitajte još: Iz petogodišnje veze ŽENE izlaze 7 KILOGRAMA TEŽE, a pogledajte koliko se MLADE UGOJE!

Foto: Depositphotos

Kako objanjšnjava Hokemejer ,odmah nakon raskida katapultirani smo u fazama borbe, bega ili zamrzavanja. Tada osećamo jaku ljutnju, zastrašujuću anksioznost ili paralizirajuću depresiju. Ova intenzivna faza obično traje prvih 90 dana nakon što smo ostali bez partnera.

Pročitajte još: Kako da znate da li je muškarac lud za vama? Pratite ove KORAKE i saznajte

Naučna istraživanja pokazala su da je upravo 90 dana potrebno da uvedete promene u svoj život i resetujete svoj mozak i razmišljanja.

Kad prođe tih dvanaest nedelja i velika hormonalna aktivnost padne na nizak nivo, cela situacija će se mnogo jasnije sagledati. 

- Umesto da osećate strah od napuštanja, shvatićete da ste u mogućnosti da osetite manju bol i da cenite vredne informacije o sebi samima i da narednog puta bolje razmislite koga ćete pustiti u život - objašnjava  doktor Hokemejer.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.