· · Komentara: 0
ODRŽAVANJE LEPOTE

Lice neguje KUĆNA RADINOST! Napravite domaće MASKE za sve tipove kože

Svaki tip kože lica zahteva samu negu, a ukoliko sami ne ugodimo svom licu - to nijedan kozmetičar ne može nadoknaditi

1595023519_maska-ya-lice.jpg
Foto: Pixabay

Lepa koža lica, negovano i sjajno lice cilj je svake žene. Iako na negu i lepotu lica utiču brojni faktori, od genetske predispozicije do vrmenskih prilika, maske za lice su nezamenljive u nezi.

Vaše lice ne poznaje niko bolje od vas samih

Za lepo lice bitna je i ishrana. Ona je jedna od elementarnih stvari kad je u pitanju očuvanje elastičnosti, svežine i lepote kože. Voće, povrće, i orašasti plodovi moraju biti među namirnicama koje konzumiramo ukoliko želimo lep izgled.

Pročitajte još: Lagana letnja poslovna garderoba koju ćete OBOŽAVATI! OVE komade morate imati u svom ormaru

Voda je važan faktor jer čini kožu vlažnom. Bilo bi idealno da se pre izlaska na sunce na lice nanese malo kozmetičkih sredstava za ovlaživanje lica i zatim kreme za sunčanje kako bi se zaštitio spoljni epitel kože. 


Foto: Depositphotos

Pročitajte još: Na poslovni sastanak u BERMUDAMA? O, da! Ali, pod OVIM USLOVIMA!

Ipak, najvažnije je da hranite kožu svime što joj je potrebno. Evo nekoliki maski za lice koje možete napraviti kod kuće prema vašem tipu kože.

Maska za masnu kožu

Maska od belanaca idealna je za masnu kožu sa otvoreni porama. Ona deluje na način da blokira ulaz prašine u pore. Takođe, nanesite malo izmućkanog žumanceta, ostavite da stoji 20 minuta i isperite. Ta maska će zategnuti kožu, osvežiti je i učiniti zdravijom. Takođe, dobra je i za problematičnu kožu sa aknama.

Foto: Pixabay

Pročitajte još: Da li i vi odlazite na spavanje sa MOKROM KOSOM? Saznajte zašto to ni(je) dobro

Možete pomešati i sok od limuna sa šoljicom brašna i belancem. Nanesite na lice i isperite tek kad se potpuno osuši. Limun i brašno dubinski čiste pore i deluju poput pilinga.

Maska za suvu kožu

Maska od zobene kaše sjajna je za suvu kožu. Zobena kaša, žumance i med leče kožu. Pomešajte kašu, žumance i med u istim srazmerama. Lagano nanesite masku na lice i ostavite je 15 minuta pa isperite mlakom vodom. Koža će se osećati mekom i osveženom.

Pročitajte jos: Nabavite SAFARI haljinu "A" kroja, maramu sa ANIMAL printom i spremni ste da sve OBORITE S NOGU

Možete pomešati kašiku pšeničnih klica sa dve kašike maslinovog ulja. Tu smesu držite na licu 15 do 20 minuta i na kraju isperite mlakom vodom.

Maska za normalnu kožu

Za normalnu koša najbolja je banana. Pomešajte pola izgnječene banane sa svežom pavlakom. Neka maska stoji na licu 30 minuta i zatim je isperite mlakom vodom. Ova je maska vrlo hranljiva, a istovremeno vlaži kožu.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.