· · Komentara: 0
ŽENSKA POSLA

Evo dodatnog razloga ZA DIJETU! Mršave žene ZARAĐUJU više od "buckastih"

I dok je za žene potrebno da imaju vitku liniju kako bi im novčanik bio puniji, kod muškaraca je ovaj trend suprotan

1593986418_debela-zena.jpg
Foto: Depositphotos

Osim što najbolje prolaze u svetu mode i modnog biznisa, mršave žene su bolje plaćenije na svojim radnim mestima od koleginica sa više kilograma čak i ako se nalaze na istim kompanijskim pozicijama.

Pročitajte još: U toku decenije parovi se 720 puta posvađaju, a svi zastanu kod brojke koja govori koliko puta imaju SEKS

Kod muškaraca i dalje važi pravilo - veći stomak garantuje deblji novčanik

Američko istraživanje Univerziteta u Floridi, koje prenosi Journal of Applied Psihology pokazalo je da su šefovi spremni da ženama sa manje kilograma daju veće plate. Istraživanje je sprovedeno na više od 11.000 zaposlenih žena u Nemačkoj, i nešto više od 12.000 zaposlenih žena u Americi.

Podaci govore da žene koje imaju 12 kilograma manje od prosečne žene imaju daleko veću prosečnu godišnju zaradu, odnosno zarađuju više od deset hiljada evra više od punijih. Sa druge strane, žene koje imaju 12 kilograma viška zarađuju 10.000 manje od prosečne plate.

Pročitajte još: Nučnici dobili ŠOKANTNE podatke: SREĆNIM LJUDIMA je mozak drugačiji!

Kod muškaraca je prisutan upravo suprotan trend. Mršavi muškarci godišnje zarađuju 6.055 evra manje, a prihodi gotovo proporcionalno rastu sa kilogramima do granice od oko 105 kilograma, nakon čega se ponovno smanjuju gradacijski.

Pročitajte još: SVE žene TRAČARE: Evo koje to rade NAJVIŠE, koliko sati dnevno i na KOJIM MESTIMA

- Šefovi više veruju zaposlenima koji odgovaraju nametnutim idealima. Smatraju da atraktivne žene i atletsko građeni muškarci bolje predstavljaju poduzeće, pa ih postavljaju na rukovodeće pozicije zbog čega zarađuju više - objašnjavaju naučnici u ovom istraživanju.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.