Poznati šefovi kuhinja OTKRIVAJU kako da pripremite obroke tokom stresnog perioda
Tokom karantina ljudi su uglavnom bili izloženi stresu, a u tim situacijama najvažnije je paziti na ishranu
Tri dame, koje su inače šefovi kuhinja, odlučile su da vam pokažu, kako da pripremite zdrave oborke tokom stresnog perioda.
Pročitajte još: Ovom pitom ćete SVEKRVU ostaviti BEZ REČI, a TAJNA je u dekoraciji (FOTO)
Šef kuhinje Tara Tomas je savetnik restorana i kuvar u NJujorku. Bavi se kreativnošću i ocenjivanjem ukusa jela. Ona je objasnila zašto je za nju priprema jela najbitnija. Hrana ima neverovatan uticaj na snagu našeg tela. Ona smatra da je vreme da se strahovi suzbiju i da treba da se počne sa vežbanjem putem hrane.
Moj obrok uključuje mahunarke ili zrno. U frižideru uvek imam zeleno povrće, takođe dva variva od povrća, beli i crni luk, skrob i najmanje dve travke. Tako da mi je frižider pun raznolikosti, a namirnice poput žitarica, pirinča, kinoe i drugih, nabavljam svakih 4 do šest nedelja. Imam preko sto različitih vrsta začina, jer smatram da su oni najvažniji dodatak jelu.
Kumin, korijander, lovorov list, pahuljice čilija, paprika, hranjivi kvasac su moj posao. Takođe preporučujem čuvanje biljnog bujona, sirćeta, soli, senfa, paradajz paste, semenki, orašastih plodova, morskih algi i sojinog sosa. Ova sredstva za aromatizaciju su elementi koji će vam pripremiti savršeni obrok
Rejčel Vitfild
Za nju je pripremanje jela od suštinske važnosti, bilo da radite na fitnes ili finansijskom cilju, bilo da želite da uložite više vremena u potencijalnu napornu i zahtevnu nedelju. U svetlu COVID-19, mnogo planova je uništeno, a teškoća je uvek velika, što znači da je priprema obroka još važnija.
NJeni gotovi obroci su: cajunski losos, pečeni brokoli, pileći kelj i smeđi pirinač, vrlo su laka i obično jela koja priprema za kratko vreme, a veoma brzo mogu da dobiju različite profile ukusa, jer ko voli dosadnu i hranu bez ukusa?
Saveti za pripremu obroka: Za uspešnu pripremu obroka, preporučujem da se uvek započne sa proteinima, jer oni mogu dugo da se pripremaju. Nakon proteina, pređite na bilo koja zrna, a zatim se usredsredite na zelenilo i povrće. Najbolje čuvana tajna oko povrća je da su one spremne za jelo tek kada su barene.
Dok se losos kuva, a pirinač ključa, možete pržiti brokoli i sos od kelja kojima treba znatno manje vremena za pripremu.
Usredsredite se na velike, složene zadatke dok kuvate i pređite na jednostavnija jela kako biste umanjili vreme kuvanja i završili pripremu obroka za nekoliko sati.
Šef kuhinje Dijana Čeng je 2005. godine, inspirisana svojom bakom, otvorila ketering i time promenila način na koji NJujorčani razmišljaju o pripremanju svoje trpeze.
Ona je objasnila da je za nju priprema obroka veoma važna, zbog kontrole ishrane i zdravlja, ali i za mentalnu stabilnost.
Živeći u Meksiku, sam naučila da čim dođemo iz prodavnice, povrće dobro operemo prečišćenom vodom.
Kelj i brokoli su najednostavniji za pripremanje. Takođe uvek imam pirinča, pa od njega mogu da napravim prženu rižu ili hrskavu salatu. Tvrdo kuvano jaje u frižideru, takođe postaje odličan dodatak u salati.
Pročitajte još: Nisu samo Japanci majstori: SUŠI može da se napravi i u SRPSKOJ kuhinji (FOTO)
Jedan od mojih omiljenih jela je slatki krompir i šitaki knedle od pečuraka koje sam napravila u ogromnoj činiji i zamrzla ih. Kad god poželim knedle, samo ih izvadim iz zamrzivača, ispržim ih ili prokuvam.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU