· · Komentara: 1
KORONA TURIZAM

Neki će biti i PROTERANI! Kako se vraćaju ZARAŽENI SRBI iz Grčke? Postoje TRI varijante

Jedan deo turista će biti "deportovan", drugi deo čeka negativan test, a treće vraćaju dabl-dekerima gde je velika distanca.

1594282445_za-aleksandru-igor.jpg
Foto: I. Marinković

Severna Makedonija je sinoć donela odluku da zahteva negativan test ne stariji od 72 časa za sve koji prolaze kroz njihovu zemlju. To znači da autobusi sa srpskim turistima koji se vraćaju iz Grčke više neće moći da idu na Evzoni i koriste ovu južnu zemlju ni kao koridor.

Pročitajte još: PALA ODLUKA! Nema Grčke za Srbe, a oni koji žele na more OVO JE REŠENJE!

Srbi, pakujte se Foto: Piksabej

Neki su u grupi pozitivni, ali većina nije. Kako će se vratiti kući, u Srbiju? Prema prvobitnoj odluci grčkih vlasti, pozitivni i asimptomatski turisti će biti smešteni u "kovid hotelima".

Na Tasosu idu u kovid-hotele sa Evije hoće da ih proteraju odmah!

Međutim, ovo zavisi od oblasti do oblasti i tog pravila se ne pridržavaju svi. Recimo, na Tasosu pozitivne turiste smeštaju u kovid-hotele gde mogu da završe odmor, a na Eviji hoće da ih proteraju!

Sa Evije ih proteruju
Kako nezvanično saznajemo, vlasti na Eviji nisu raspoložene da zaraženi srpski turisti ostanu na ovom ostrvu. Pošto ih je dovoljno da napune autobus oni će, najverovatnije, u najskorije vreme morati na napuste ovo ostrvo.
Zvanično, turisti treba da sačekaju drugi, negativan test, ali nije svuda tako...

- Srpski turisti bi trebalo da borave na destinaciji sve dok ne dobiju rezultate novog testa prema kojem su negativni, jer tek onda mogu ponovo da pređu granicu - kaže Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija.

Međutim, poslednji prazni autobus koji se kreće ka grčkim letovalištima otićiće put Egeja sledeće nedelje. Šta se dešava sa onima koji do tada ne dobiju negativan test?

Preseo im odmor Foto. Arhiva Novosti
Poslednji autobus po turiste odlazi sledeće nedelje!

- Postoji mogućnost da, na kraju, ode autobus koji će ih sve pokupiti, ali prvo moramo da vidimo da li imaju polise osiguranja i da sve agencije naprave spisak ko je ostao i tek onda ćemo videti o kom broju se radi i kako da ih vratimo - ističe Seničić.

Pročitajte još: OTKRIVAMO: Posle zatvaranja grčke granice - DRAMA! Šta će biti sa srpskim turistima koji su već TAMO?!

Neke agencije su pronašle "solomonsko rešenje", pa su po turiste poslale dabl-dekere. Naime, turisti su na more već otišli u polupraznim autobusima, a sada će asiptomatski pozitivni turisti biti dole, a oni koji su negativni na sedištima gore.

Dabl-deker je solomonsko rešenje!

- Prema odluci naših vlasti u zatvorenom prostoru mora da se nosi  maska, prema tome, svi sede sa maskama na razdaljini od dva metra i zaštićeni su - kaže vlasnik jedne agencije.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.