· · Komentara: 0
TEHNOLOŠKE MOGUĆNOSTI

Obrisali ste DOKUMENT koji vam je od velike važnosti? Nije kraj, evo KAKO DA GA VRATITE (VIDEO)

Kada dokument potražimo u kanti za otpatke i shvatimo da je trajno izbrisan - tada nastaje ozbiljan problem. Ipak, iz kompanije Microsoft su pronašli rešenje

1593465280_laptop.png
Foto: Pixabay

Prvi trag obrisanog dokumenta odmah potražimo u kanti za otpatke, odnosno ikonici Recycle Bin na desktropu računara. Ipak, i kada ga ovde ne pronađemo - nije sve izgubljeno!

Pročitajte još: Sony Xperia 1 II: Super pametni telefon sa dva Sony i dva Samsung senzora, a cena "sitnica"

Iz kompanije Microsoft našli su rešenje i za ovaj, ali i za problem kada ne možemo da otvorimo neki Word dokument. Naime, ovakvi problemi sustvar prošlosti uz novi alat koji nosi naziv Windows File Recovery.

Ova alatka omogućavaće svim korisnicima da, u slučaju bilo kakvih problema koji podrazumevaju i kvar na računaru, pohrane sve dokumente i sačuvaju ih i kada ih obrišemo iz fajlova.

Pročitajte još: Redmi K20 serija osvojila svetsko tržište: Za 9 meseci prodato 5 miliona primeraka

Takođe, Windows File Recovery omogućiće da se spasu svi lični podaci, podrazumevajući i fotografije, video zapise, dokumenta i mnoge bitne podatke za koje smo mislili da su zauvek izgubljeni. Alat se može koristiti za spašavanje dokumenata sa hard diska, USB memorije i memorijskih kartica.

Pročitajte još: Apple UZVRAĆA UDARAC Samsung-u! Stiže li i iPHONE na preklop? (FOTO/VIDEO)

Ono što je otežavajuća okolnost za korištenje ove alatke je da će korisnici morati biti malo napredniji korisnici Windows operativnog sistema, jer je osnova za rad Microsoft Comand Prompt. 

Kako radi ovaj alat

Alat Windows File Recovery radi tako što u slučaju kada se sa računara obriše neka datoteka, ona ne nestane u potpunosti, već je njeno mjesto na disku označeno kao slobodno za upisivanje novih podataka. Dok god novi podaci ne budu upisani na to mesto, postoji šansa da se obrisani dokument spasi.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.