· · Komentara: 0
TEHNOLOGIJE

Imate i vi pravo na PREDAH! Evo kako da saradnicima bude jasno da ste na GODIŠNJEM ODMORU

Svakodnevno punjenje sandučeta elektronske pošte normalno je na radnom mestu, ali obaveštenja o prispelim porukama tokom godišnjeg odmora nisu najpoželjnija opcija

1594712899_gmail.jpg
Foto: Pixabay

Tokom godišnjeg odmora zaslužili smo da ne budemo opterećeni poslom i elektornskim porukama u našem poštanskom sandučetu. Umesto toga, možemo jednostavno aktivirati opciju za automatsko slanje odgovora svima koji nam upute e-mail u kome će biti obavešteni da ste na letovanju ili ste odsutni iz drugih razloga.

Pročitajte još: Tehnološka POBEDA: Evropol razbio mrežu za komunikaciju koju su koristile HILJADE KRIMINALACA

Na godišnjem odmoru niko ne želi da odgovara na elektronsku poštu, ali saradnici moraju da znaju da ste odsutni

Postavljanje automatske pošte u vidu odgovora na elektronsku poštu sve je popularniji u poslovnom svetu.

Reč je o alatci koja će automatski poslati odgovor svima koji pokušaju da vas kontaktiraju putem e-mail porukama dok smo na godišnjem odmoru, a kojim ćete ih obavestiti kako niste u kancelariji i ne proveravate-mail  redovno, kao i kad ćete ponovo biti na poslu. 

Pročitajte još: 5G MREŽA pokorila Ameriku!

Na Google servisu za elektronsku poštu Gmail lako je aktivirati ovu opciju i postaviti automatsku poruku. Donosimo vam uputstvo kako to možete učiniti.

Pročitajte još: NE NASEDAJTE! Napravite sami NEOPHODAN deo za MOBILNI (VIDEO)

Kako uključiti automatske poruke

  1. Kliknite sličicu zupčanika u gornjem desnom uglu vašeg ekrana
  2. Kliknite See all settings pri vrhu navigacije Quick settings na desnoj strani
  3. Pod karticom General skrolujte do opcije Vacation
  4. Provjerite je li Vacation responder on opcija uključena
  5. Unesite početni datum pod First day i završni uz Last day
  6. Možete dodati i naslov poruke, uz opciju Subject
  7. Upišite poruku u okviru opcije Message. Možete je oblikovati kao i bilo koju drugu elektronsku poruku
  8. Ako ne želite da automatsku poruku vide svi koji vam pošalju poštu, označite kućicu uz Only send a response to people in my Contacts
Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.