· · Komentara: 0
EGIPAT

SRPSKI turisti će biti testirani, svaka druga SOBA PRAZNA, a ova destinacija se reklamira ŠOKANTNIM VIDEOM (VIDEO)

Najveća turistička sila na severu Afrike je objavila pravila koja očekuju turiste koji se upute u zemlju farona.

Egipat se dugo u tišini borio sa Kovidom 19, a njihova pravila, pod kojima će primati strane turiste, tek nedavno su objavljena.

Pročitajte još: ČIST GRČKI IZUM! Srbe ovog leta u Grčkoj čeka POTPUNI HIT, a sve zbog KORONE

Egipatska aviokompanija obnoviće letove sa Beogradom u drugoj polovini jula, a turisti koji razmišljaju o odmoru na Crvenom moru treba da očekuju pravila koja mogu da pročitaju OVDE. . Za početak, maske su obavezne u zatvoreno prostoru, a egipatski hoteli su u junu radili samo za domaće goste sa kojima su proverili kompletnu proceduru.

Za sada su prazne plaže Foto: Piksabej
Animatora nema, igraonice zatvorene...

Koferi će biti dezinfikovani, animatora i zabave više neće biti, igraonice će biti zatvorene. Svi koji rade u hotelima pre odlaska na posao moraće prvo da ostanu u karantinu 60 dana.

- Država je odlučila da hoteli mogu da rade sa samo 50 odsto kapaciteta - kaže Aleksandar Seničić, direktor JUTA.

Svaka druga soba mora da bude prazna.

Ovo je odlučeno da bi se smanjio rizik od zaražavanja među turistima, jer ukoliko nema gužve manje će biti i kontakata. Takođe, sa upola kapaciteta i restoran sa hranom će biti poluprazan. Međutim, najveći razlog je taj što u ovakvim hotelima, gde će svaka druga soba biti prazna, moći da nastave letovanje i oni koji su kovid pozitivni.

Šokantan spot
Egipatsko ministarstvo za antikvitete i turizam snimilo je, po mnogima, šokantan turistički spot. U NJemu se vidi kompletna dezifekcija države.

U ostalim zemaljam, recimo u Grčkoj, svaka deseta soba mora da bude prazna, odnosno svaki hotel mora da izdvoji deo kapaciteta u kojima će broaviti kovid pozitivni. Reč je o onima koji su na ulazu u zemlju testirani i pokazalo se da su pozitivni, a nisu težak slučaj za bolnicu.

Cene neće biti niže, jer će svaka druga soba biti prazna

- Loša vest je da cene neće biti niže, iako je bilo planirano, jer kada hotel radi sa upola kapaciteta to je već na granici rentabilnosti - objašnjava Seničić.

Pročitajte još:  EKSKLUZIVNO: Srpski turisti masovno kupuju ŠOKANTAN SUVENIR, košta 8 DINARA, a u vezi je sa KORONOM (FOTO)

Na ulasku u Egipat će, kao i u Grčkoj, nasumično biti testirani srpski turisti. Na ulasku u Tursku svima turistima se meri temperatura, ali se ne testiraju.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.