· · Komentara: 0
MOBILNI TELEFONI

STARA ŠKOLA: Nokia oživljava još jedan legendarni model telefona (VIDEO)

Novi uređaj podseća na model Nokia 5310. Opremljen je sa jednom kamerom od 0.3 MP senzorom bez podrške za kreiranje video zapisa

Nokia-TA-1212-1200x675---1.jpg
Foto: Tenna

Klasični modeli telefona ponovo su u modi. Kompanija HMD Global u okviru koje posluje Nokia uskoro će oživeti još jedan model iz redova legendarnih telefona, pod sloganom „blast from the past“, otkriva Tenna kineska agencija za sertifikate.

Pročitajte još: BEZBEDNOST NA INTERNETU: Tri loše navike opasne po podatke svakog korisnika

Prema prvim informacijama, novi model telefona naslednik je klasičnog uređaja, zastarelog dizajna koji podseća na XpressMusic modele. Naime, novi model označen šifrom TA-1212 poseduje brojne sličnosti sa modelom Nokia 5310 uređajem.

Pročitajte još: Zaštitite se: Kako korona virus utiče na povećanje sajber kriminala?​ 

Novi klasični modek Nokia telefona dolazi sa jednojezgrenim procesorom koji radi na taktu od 0.36 GHz, a korisnici će na raspolaganju imati 8 MB RAM-a i 16 MB interne memorije. Tako nova Nokia nudi samo 8 megabajta, ne gigabajta radne memorije, ali korisnici ovog telefona će na raspolaganju imati MIcroSD čip memoriju uz podršku za proširenje memorije do 32 GB, pa tako može funkcionisati kao jednostavan MP3 plejer.

Rezolucija ekrana 240 x 320 piksela sa dijagonalom od 2.4 inča koji je rezolucije 240 x 320 piksela, nešto je prvo što nalikuje starim telefonima.

Pročitajte još: BROJNI NEDOSTACI: Nova 5G mreža ne donosi najbrži internet preko noći

Uz telefon dolazi i baterija koja ima kapacitet od 1.200 mAX-a. Na poleđini telefona nalazi se samo jedna kamera sa 0.3 MP senzorom, a prema prvim informacijama uređaj neće imati podršku za snimanje bilo kakvih video sadržaja.

Kao jedna od boljih karakteristika na ovom telefonu svakako je LED blic/sijalica, a s obzirom da dolazi samo sa 2G podrškom moguće je da kod nekih operatera ovaj telefon više neće ni raditi.

Pošaljite Komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.